De innerlijke ontwikkeling van je bedrijf – Meetup 11 met Carolien Nijhuis

Innerlijke ontwikkeling van je bedrijf - Carolien Nijhuis

De innerlijke ontwikkeling in je bedrijf

Deze inspirerende middag met spreekster Carolien Nijhuis ging over de Inner Development Goals in het bedrijfsleven. 

Continu leren staat in de kernwaarden van de Nijhuis Groep, naast open, eerlijk en respectvol met elkaar communiceren op basis van vertrouwen. Door deze kernwaarden continu door te voeren ziet Carolien dat de mensen binnen het bedrijf krachtig hun autonomie pakken.

Carolien vertelde ons wat het haar opleverde dat ze tijd stak in de ontwikkeling van haar mensen. Ze heeft nu een team dat stevig staat, dat wat voor elkaar over heeft.

Zelfreflectie op het werk

Zelfreflectie is de belangrijkste kwaliteit die mensen kunnen ontwikkelen, net als eerlijk naar jezelf kunnen kijken zodat je dichter bij je gevoel kunt komen. Naar jezelf toe wat liever zijn en het leuk vinden om op ontdekkingstocht te gaan om aan jezelf te werken. En dat is niet altijd gemakkelijk. Het vraagt om kwetsbaarheid en zeker op het werk laten we dat niet altijd zien. Maar Carolien liet ons zien dat het mogelijk is. Dat doordat ze zelf vanuit kwetsbaarheid en openheid haar medewerkers benadert, ze veel meer vertrouwen krijgt. Daar is moed en doorzettingsvermogen voor nodig, maar het levert veel op. De samenwerking gaat zoveel beter en er wordt veel meer vanuit vertrouwen gehandeld en samengewerkt.

Wat mij verder bij bleef vanmiddag is de bevestiging dat woorden en symbolen die voortvloeien uit de kernwaarden zo krachtig kunnen zijn. Een anker vanuit waar je handelt en werkt. En dat de herhaling ervoor zorgt dat het DNA van het bedrijf door elke medewerker omarmd wordt en verankerd in de werkprocessen en in de samenwerking.

Het was een mooie middag, Carolien, bedankt!    

Erno had voor de HUB nog een gesprek met Carolien, deze luister je hier terug: Met waardemaximalisatie op de lange termijn gezonder groeien – Carolien Nijhuis.

Oefening IDG Vaardigheden

Aan het eind van de hub gingen we opnieuw met onze eigen kernwaarden- en kwaliteiten aan de slag en met elkaar in gesprek over de vragen: 

1. Op welke IDG Vaardigheid ben je altijd al trots geweest?
2. Welke IDG Vaardigheid heb jij verder ontwikkeld dit jaar? Waar kunnen wij dat aan zien?
3. Welke IDG Vaardigheid zou je volgend jaar verder willen ontwikkelen en hoe ga je dat doen?

Over Carolien Nijhuis

Carolien Nijhuis is managing Owner @ Nijhuis Group. Voorzitter SmartHub Achterhoek, Ambassadeur 8rhk, ambassadeur Fem Tech Achterhoek, voorzitter Achterhoeks Centrum voor Technologie, lid van Raad van Advies Amsterdam Business School.

Carolien is Managing Owner van de Nijhuis Group. In 14 jaar tijd is het bedrijf van een eenmanszaak uitgegroeid tot een volwaardig maakbedrijf in Winterswijk met een team van 30 vakmensen. Ze maken allerlei producten van natuurrubber en metalen veelal bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie. Denk aan machinebouw en onderdelen van machines.

Innerlijke ontwikkeling van je bedrijf

Over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna is:
Trainer & Spreker bij HuysvoordeZorg.nl
Auteur Verpleegkundig Leiderschap Werkt!
Marketingstrateeg Gouden Website & CampingBeleving I
Bestuurslid IDG HUB Achterhoek.
Zij schrijft en spreekt veel over moed (een van de IDG Vaardigheden) en vindt het heel waardevol om vanuit haar kennis over moed een bijdrage te leveren aan de IDG HUB Achterhoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}