Doughnut economy – Meetup 7 met Anke Sitter

Anke Sitter nam ons vandaag mee in de wereld van donuteconomie of doughnut economy zoals ze zelf liever gebruikt.

Met wat improvisatie had Anke haar werk aangepast, zodat we deze IDG HUB Achterhoek meetup buiten konden doen, met de verkoeling onder de bomen voor een interessante middag.

Anke vertelde over hoe we er nu voorstaan in Nederland in de doughnut en legde de basis uit van de theorie en de verschillen met de economie die we nu vooral gebruiken in Nederland.

We sloten af met het invullen en met elkaar bespreken van de persoonlijke doughnut. Een mooie oefening waardoor we inzicht kregen hoe we er persoonlijk voor staan en wat we kunnen verbeteren om weer binnen de donut te komen.

Dank je wel Anke, een mooie manier van presenteren en duidelijk voor ons dat je veel kennis en expertise hebt op het onderwerp.

Achtergrond:

De 7e meetup van IDG Achterhoek op woensdag 14 juni om 15:00u was dit keer met de expert van de donut economie in de Achterhoek, Anke Sitter

Anke is vragensteller. Niets staat vast. Wat is feit? Wat is interpretatie? Ze is opgegroeid in Oost Duitsland en daarmee komen er zo nu en dan herkenning in actuele discussies. Vanuit de veterinaire opleiding begaan met de natuur, vanuit de bedrijfskundige met wat de mens ermee doet.

Dan kom je bij haar stokpaardjes:

SDG’s geven aan WAT anders moet, Doughnut Economics zegt HOE, Dragon Dreaming Project Design biedt structuur daarvoor.

Maak kennis met Anke Sitter

Erno heeft twee gesprekken met Anke in de podcast opgenomen die je hier kunt luisteren:

Over de auteur

ernohannink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}